Selecteer een pagina

Wetswinkel Ridderkerk

Voor wie is de wetswinkel?

De Wetswinkel maakt via Connect2Act onderdeel uit van de dienstverlening van Sport en Welzijn in Ridderkerk. Bij de Wetswinkel krijg je informatie en vrijblijvend juridisch advies, er werken dus geen advocaten die voor je procederen. De Wetswinkel werkt vooral voor mensen met de lagere inkomens. Verder ook voor anderen die een probleem hebben dat opgelost moet worden, maar te klein is om een advocaat te raadplegen. Bij de hulp die de Wetswinkel biedt, blijft alle informatie strikt vertrouwelijk.

Welk soort problemen?

Bij de Wetswinkel kun je terecht met vragen op het gebied van onder andere: huurrecht, consumentenrecht, arbeidsrecht, sociale verzekeringen, personen- en familierecht en belastingrecht. Bijvoorbeeld

  • Ik ga scheiden, wat nu?
  • De huur van mijn huis wordt verhoogd of opgezegd, hoe maak ik bezwaar?
  • Mijn nieuwe bank wordt te laat of met schade geleverd, kan ik hier wat tegen doen?
  • Ik word ontslagen/ik krijg te weinig loon; kan ik hier tegen protesteren?
  • Heb ik recht op een uitkering? En zo ja, welke: WW, WAO, ZW of anders?

De Wetswinkel is niet in staat te helpen met belastingproblemen of bij het invullen van formulieren voor de belasting of een uitkering. Ook kunnen wij u niet helpen met vragen op het gebied van het vreemdelingenrecht. Hiervoor kun je terecht bij andere instanties als het belastingkantoor, het UWV of bij de gemeente.

Het spreekuur

Het spreekuur van de Wetswinkel is elke eerste, tweede en derde donderdag van de maand gehouden (tijdens de zomervakantie, van 1 juli tot en met 31 augustus, is er geen spreekuur) tussen 19.00 en 19.30 uur in Zwembad De Fakkel, Sportlaan 8-10 in Ridderkerk. Voor de onkosten van de Wetswinkel wordt éénmalig een bijdrage van € 5,00 gevraagd.

Aansprakelijkheid

De Wetswinkel is een vrijwilligersorganisatie. De Wetswinkel en haar medewerkers zijn niet aansprakelijk voor fouten of onzorgvuldigheid in de verstrekte adviezen of informatie, behalve in gevallen van duidelijke opzet of grove schuld. Voor de onkosten van de Wetswinkel wordt een kleine bijdrage van € 5,00 gevraagd.

Feest der Giganten