Selecteer een pagina

Over SenW

Karaat en Sport en Welzijn bundelen krachten

In maart van dit jaar was de kogel door de kerk. Karaat Ridderkerk en Sport en Welzijn Ridderkerk (SenW) besloten samen verder te gaan. Samen vormen wij, vanaf 1 juli 2016, een krachtige organisatie op het gebied van sport en welzijn in Ridderkerk.

Echte menskracht

Als Ridderkerker heb je vast wel eens van Karaat gehoord. Al is het maar omdat het kantoor zich midden in het centrum van Ridderkerk bevindt. Vele ouderen en mantelzorgers zullen direct of indirect te maken hebben gehad met Karaat. Karaat is namelijk sinds 1969 hét adres voor senioren en mantelzorgers. Bij hen moet je zijn voor informatie, advies, ondersteuning, service- en gemaksdiensten en praktische hulp. Diensten die perfect passen binnen het huidige aanbod van SenW.

Van 0 tot 100+

Het staat op bijna alle spelletjesdozen: geschikt voor iedereen van 8 tot 88 jaar. Een vrij willekeurige grens, maar het ligt lekker in het gehoor. SenW staat al sinds haar oprichting achter het motto ‘Iedereen kan meedoen’. Dus niet van 8 tot 88, maar van 0 tot 100+! We geloven dat iedereen kan en mee mág doen. En juist dat geloof is één van de belangrijkste redenen achter de fusie.

Iedereen kan meedoen

Leerwerktrajecten, opbouwwerk, sociale makelaars, Brede School activiteiten, evenementen, bijeenkomsten en feesten in De Loods, zwemmen in De Fakkel, buurtbemiddeling, het vrijwilligerssteunpunt Connect2Act, jongerenwerk, sportstimulering, het beweegprogramma Gezond en Fit… Vanuit Karaat komt daar o.a. nog eens bij: Ouderenadvisering met specialismen armoede en eenzaamheid, seniorweb, maaltijdenservice, ontmoetingsactiviteiten en het Expertisecentrum Mantelzorg.  Wat de twee organisaties allemaal doen, is teveel om op één pagina onder woorden te brengen. Daarom maakten we met de flyer een mooi overzicht in beeld.

Verhuur van accommodaties

Een sportaccommodatie nodig? Of een vergaderruimte, het zwembad, sportvelden of een wijkcentrum huren? Ook voor de verhuur van accommodaties ben je bij ons aan het juiste adres. Voor zowel scholen als voor verenigingen en particulieren hebben wij een uitgebreid aanbod.

Samen verder

Wij, SenW en Karaat, zijn ervan overtuigd dat we samen slagvaardiger kunnen opereren en ons – nog meer dan voorheen – kunnen richten op de vernieuwingen die nodig zijn in de huidige tijd en in deze snel veranderende samenleving. We gaan verder als krachtige, innovatieve organisatie die het beste biedt aan alle inwoners van Ridderkerk.

Klantcontactcentrum

Waar kan ik terecht met mijn vragen? En waar kan ik informatie ophalen? Ook na 1 juli blijft het kantoor aan de Schoutstraat een klantcontactcentrum en informatiepunt. Samen bundelen wij onze kennis en bekijken we wat voor antwoord er bij jouw vraag past.

De volgende stap

Bij een fusie verandert veel, maar zeker niet alles. Ook het huidige activiteitenaanbod verandert niet. Daarnaast is besloten de naam Sport en Welzijn Ridderkerk te behouden. Ook de naam Karaat blijft bestaan, in ieder geval voor mantelzorg. Maar er is meer om over na te denken. Wat brengt de toekomst? Hoe kunnen we, nog meer dan we nu al doen, inspelen op de vraag van individuele Ridderkerkers? We houden de inwoners van Ridderkerk graag op de hoogte van alle ontwikkelingen, veranderingen en nieuwe plannen en initiatieven op onze websites en social media.

Een nieuwe website

Er wordt op dit moment hard gewerkt aan één nieuwe website voor SenW Ridderkerk, waaronder ook de diensten van Karaat vallen. Tot die tijd kun je voor informatie over Karaat Comfort (service- en gemaksdiensten), Karaat Mantelzorg en ouderenadvisering terecht op de website www.karaatridderkerk.nl.

 

Bekijk hier de flyer.