Selecteer een pagina

Mens en Welzijn

De Loods

Klik hier om naar de website van De Loods te gaan.

In november 2010 heeft De Loods haar deuren voor het publiek geopend. De Loods is een pop- en cultuurpodium, een discotheek, een jongerencentrum en een ontmoetingsplaats, maar je kunt in De Loods ook diverse sportieve activiteiten, zoals Zumba, DiGiDance en boksen beoefenen.

Doelstelling is om in een stimulerende en veilige omgeving een breed aanbod aan activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, muziek, vrije tijdsbesteding, talentontwikkeling en sport aan te bieden. Dit wordt gedaan vóór, maar ook in samenwerking met de Ridderkerkse jongeren. Naast de activiteiten gericht op jongeren is er in De Loods ook volop gelegenheid voor de (iets) oudere doelgroepen om een gezellige avond te beleven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld jazz avonden, stand-up comedy, seventies-eighties-ninetiesparty’s en optredens van bandjes.

De Loods zou niet kunnen bestaan zonder de tientallen vrijwilligers die binnen het centrum actief zijn. Door deze opzet is De Loods echt een centrum van en vóór de jeugd. De Loods wil het beste uit de Ridderkerkse jeugd halen en hen tegelijkertijd een zinvolle, gezellige en leerzame tijd bezorgen. Dit wordt bereikt door de jongeren bij alle activiteiten en werkzaamheden te betrekken en door een kweekvijver te zijn voor nieuw talent.  Deze bruisende, uitdagende en stimulerende omgeving biedt de jeugd volop kansen om zich te ontwikkelen en wegwijs te worden in de maatschappij.

Sinds de opening hebben al veel bekende gezichten de sfeer het podium van de Loods mogen proeven. Zo hebben o.a. Dio, Billy the Klit, Fresku, D-Rashid, Leroy Styles, Adje & Reverse, Stefan Vilijn, Alvaro, Sascha Visser, Gers Pardoel, Quintino, FS Green en Winne al opgetreden. Ook heeft De Loods de gerenommeerde Hef Bundy en DJ Panic aan zich weten te binden voor hun eigen vaste thema avonden met Feunen en Paniek.