Selecteer een pagina

Mens en Welzijn

Jeugdtheater

Met de vrolijke, energieke en muzikale voorstelling ‘Avontuur aan zee’ sloot Sport en Welzijn (SenW) op dinsdag 2 mei haar jeugdtheateractiviteiten af. Na een traditie van 30 jaar jeugdtheatervoorstellingen tijdens vakanties, was deze middag de laatste voorstelling in de huidige vorm.

Theatermaker Dolf Moed van Theaterfiets nam de aanwezige kinderen en familieleden mee op avontuur. Dit keer kon het publiek volop meedoen. Zij veranderden in matrozen, belandden met hun schip in een storm, zongen een zeemanslied en dansten als inktvissen. Ook was er voor een aantal kinderen een rol op het podium. Als afsluiter mochten de kinderen nog op de foto en kregen ze een kleine traktatie.

Na afloop van de voorstelling bedankte Junaidah Beun, sociaal werker van SenW, het publiek voor hun enthousiaste en trouwe bezoek aan de familievoorstellingen. Daarnaast was er een dankwoord voor de vrijwilligers die altijd paraat stonden bij het organiseren van de voorstellingen.

SenW kijkt terug op mooie familievoorstellingen voor een breed publiek. Junaidah zegt: “De activiteit begon ooit in buurthuis De Brug, later werd de programmering voortgezet in de Kuyperschool en sinds de opening van ‘Het Plein’ organiseerden we de voorstellingen in deze mooie theaterzaal. Ook hebben we grotere producties in De Fakkel gehouden en diverse buitenvoorstellingen op het Koningsplein georganiseerd. De ouder-kindactiviteit kreeg altijd veel belangstelling: uitverkochte zalen, grote waardering van het publiek en tevreden theatergroepen. Kinderen genoten samen met hun (groot)ouders van de voorstellingen. Toch past de (culturele) kerntaak niet bij SenW. Wij hopen dat er initiatiefnemers zijn die deze activiteit op willen pakken.”

Mochten burgers of organisaties deze jeugdtheateractiviteit willen oppakken, dan ondersteunt SenW dit initiatief en stelt kennis, archief en netwerk beschikbaar. Initiatiefnemers kunnen contact opnemen met Junaidah Beun via Junaidah.Beun@senw-ri.nl.