Selecteer een pagina

Mens en Welzijn

Seniorenfit in de wijk Oost

Het nieuwe jaar gezond starten? Doe mee met Seniorenfit voor 60-plussers in Oost. Gezellig en gezond sporten met mensen van uw eigen leeftijd.

Ridderkerk is een gemeente dat sterk aan het vergrijzen is. In de wijk Oost is bijna 1 op de 4 bewoners 65 jaar of ouder. Ondanks dit groot aantal senioren, zijn er niet veel georganiseerde beweegmogelijkheden voor deze doelgroep. Het is bekend dat bewegen en sociale contacten juist op oudere leeftijd enorm belangrijk zijn. Daarom biedt Sport en Welzijn (SenW) elke donderdag een gezellige beweegactiviteit aan voor senioren.

Tijdens deze laagdrempelige activiteit wordt er altijd gestart met een warming-up om de spieren en gewrichten los te maken. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met het niveau van de deelnemers. Daarna wordt er gebruikt gemaakt van materialen en worden er verschillende sport en spelvormen gedaan. Er wordt met elkaar gewerkt aan de conditie, uithoudingsvermogen en kracht. Als afsluiting worden er ontspanningsoefeningen gedaan. Iedereen kan meedoen want de lessen zijn speciaal ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen.

De activiteit vindt iedere donderdag van 11.00 tot 12.00 uur (m.u.v. schoolvakanties) plaats in de gymzaal aan de Da Costalaan 3. De ingang van de gymzaal bevindt zich achter Plein Oost. Steve Monteiro verzorgt namens SenW de lessen. Steve is een ervaren en gediplomeerde docente die al jaren lesgeeft.

Vindt u het leuk om op een laagdrempelige manier te bewegen met mensen van uw eigen leeftijd? Kom dan langs in de gymzaal. Iedereen is van harte welkom om donderdag 7, 14 en 21 december te proberen. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Bevalt de les, dan kunt u het nieuwe jaar goed en gezond starten! Dan betaalt u omgerekend € 4,00 per keer. Wilt u zich opgeven of heeft u vragen over de activiteit? Neem contact op met Jesper Lagendijk van SenW via 0180 – 432 350 of mail naar jesper.lagendijk@senw-ri.nl.

Share Button
Heb je nog vragen naar aanleiding van dit evenement, neem dan contact met ons op!