Selecteer een pagina

Over SenW

Schoolvoetbaltoernooi

Vorig jaar nam het Schoolvoetbaltoernooi afscheid van Maarten de Keizer, Cees van der Steen, Hans Bok en Evert Straatman. Jarenlang hebben zij zich ingezet om het Schoolvoetbaltoernooi te organiseren. Mede dankzij hun enthousiasme en inspanningen bouwde het toernooi een goede naam op. De organisatie is in overleg met hoofdsponsor Rabobank overgedragen aan Sport en Welzijn (SenW), zodat het voortbestaan van een Ridderkerks fenomeen gegarandeerd blijft.

Het Schoolvoetbaltoernooi stelt jongens en meisjes uit groep (7 en) 8 niet alleen in staat om sportief bezig te zijn, maar ze maken, bewust of onbewust, ook verbinding. Met elkaar en met het lokale verenigingsleven. Juist nu SenW ervoor gekozen heeft om het toernooi ieder jaar bij een andere voetbalvereniging te organiseren.

SenW werkt daarnaast intensief samen met diverse regionale opleidingsinstituten, waaronder het Albeda College. De studenten van de sector Voetbal zullen het Schoolvoetbaltoernooi ondersteunen. Door het uitvoeren van op maat gemaakte werkopdrachten leren de studenten veel in praktijksituaties en zijn zij voor een dynamische organisatie als SenW van toegevoegde waarde.

Feyenoord

Dankzij de samenwerking met Feyenoord proberen de gemeente Ridderkerk en SenW op structurele basis en bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van de bewoners in Ridderkerk (Bolnes, Slikkerveer en Ridderkerk-West). De speerpunten van het project “Scoren in de Wijk” zijn sportparticipatie, gezonde leefstijl en sociale cohesie. Om deze speerpunten te realiseren, wordt aangesloten bij bestaande activiteiten zoals het Schoolvoetbaltoernooi. Daarmee wordt de effectiviteit vergroot en het rendement van de investeringen verhoogd.

Vanuit Feyenoord worden tijdens het toernooi een aantal side events (springkussen en opblaasbare voetbalboarding) en prijzen (ballen en bidons) verzorgd. Ook zal er op woensdag 5 april een speciale training door Mike Obiku worden aangeboden als opwarmer voor het toernooi.

Klik hier voor een verslag van de Feyenoord-training van woensdag 5 april 2017.

2017

De wisselbekers van het Ridderkerks Schoolvoetbaltoernooi staan het komend jaar bij De Piramide (jongens) en De Wingerd (meisjes).

Bij de jongens won De Piramide 1 de finale van De Botter 1 met 2 – 0. Beide teams bereikten ongeslagen de finale. De Piramide 1 kreeg zelfs niet één tegendoelpunt te incasseren. Zij gingen daarom als favoriet de finale in. De Botter weerde zich echter lang kranig. Er werd goed verdedigd en een paar keer gevaarlijk met counters uitgekomen. In de laatste minuten maakte De Piramide toch het verschil.

De wedstrijd om de 3e en 4e plaats was minder spannend. De Bosweide 2 werd 3e door De Reijer 1 met 3 – 1 te verslaan.

In de eindstrijd van de meisjes bleef het lang spannend tussen De Piramide 1 en De Wingerd 2. Beide teams maakten aanspraak op de winst, maar het bleef lang 0-0. Een knap genomen vrije schop bezorgde De Wingerd 2 de titel.

De troostfinale werd gewonnen door De Noord 1. Zij versloegen De Regenboog 1 met 3 – 1 en eiste daarmee de 3e plaats op.

Klik hier voor de volledige uitslag van het Schoolvoetbaltoernooi 2017.

Foto’s Wessel Dekker jongens
Foto’s Wessel Dekker meisjes
Foto’s Wessel Dekker prijsuitreiking

De Piramide 1 maakt de bevrijdende 2 – 0.

2016

Jongens
1e De Wingerd 1
2e De Piramide 2
3e De Bosweide 1

Meisjes
1e De Rehoboth 1
2e De Noord 1
3e De Schaepman 1