Selecteer een pagina

Sport en Bewegen

Club Support 0180

De gemeente Ridderkerk heeft een drietal ambities uitgesproken. Sportverenigingen zijn een maatschappelijke partner en moeten de rol krijgen en pakken, sportaccommodaties moeten multifunctioneel en optimaal gebruikt worden en er wordt ingezet op het versterken van het vrijwilligerskader bij verenigingen.

Hierdoor komen er diverse zaken op jullie pad. Indien gewenst kan SenW ondersteuning bieden aan de verenigingen. Denk bijvoorbeeld aan ledenbehoud, sponsorwerving, wet- en regelgeving en financiën.

Voor deze praktische en gerichte ondersteuning heeft SenW Club Support 0180 gestart met Terry Wisse als verenigingsondersteuner. Club Support 0180 ondersteunt en versterkt sportverenigingen om de ambities van de gemeente waar te maken. Zo ontstaat een sportiever en sterker Ridderkerk. De wijze van ondersteuning kan op verschillende manieren. Van online-inspiratie, downloads (zoals bijvoorbeeld richtlijnen voor persberichten en informatie rond wet- en regelgeving) en telefonisch advies tot inspiratieavonden en één-op-éénondersteuning door Terry.

Club Support 0180 richt zich op vier functies van sport in de jeugdketen:
1. een veilig en positief (kansrijk) opvoed- en opgroeiklimaat bij sportverenigingen;
2. toeleiding naar sport door jeugdprofessionals;
3. verenigingen zijn een vroegtijdige vindplaats voor beginnende problemen in het opgroeien van kinderen (signaleringsfunctie);
4. de inzet van sport als middel in de jeugdhulp.

Met elkaar verwezenlijken we ambities die verder reiken dan de mogelijkheden vanuit de traditionele rol. Natuurlijk kan iedereen direct terecht bij Terry met vragen en/of meer informatie. Hij is bereikbaar per telefoon 06 – 502 470 09 en per e-mail info@clubsupport0180.nl.

 

logo-clubsupport-tekst

Bekijk hier wat er te doen is in Ridderkerk tijdens de Nationale Sportweek van 9 t/m 17 september!