Selecteer een pagina

Sport en Bewegen

Seizoen afgelopen voor Fietsclub

De dagen worden korter en het weer slechter. Dit betekent dat het fietsen op een laag pitje komt te staan. Voor de deelnemers van de Ridderkerkse Senioren Fietsclub, ondersteund door Sport en Welzijn (SenW), zit het er weer op.

Afgelopen maanden zijn er twintig ritten gereden. Voor het eerst in het bestaan de van de fietsclub zijn er vier ritten niet doorgegaan vanwege het weer. Elke woensdag verzamelde de groep om 13.15 uur bij het vaste startpunt ’t Stekkie bij het clubgebouw van de Holland Hole Ridders aan de Oosterparkweg. De werkgroep, bestaande uit Henny, Ria, Fenny en Wil, zorgde er weer voor dat de deelnemers de mooiste plekjes in de omgeving bezocht werden. De tochten varieerden van 30 – 40 kilometer. Een keer per maand was er een dagtocht van ongeveer 80 kilometer. Voor de deelnemers met een elektrische fiets was dit natuurlijk een eitje.

Lees meer

Kom tot rust met Yoga

Iedere donderdag biedt Sport en Welzijn (SenW) yoga aan op verschillende locaties in Ridderkerk, zo ook in de wijken Bolnes en Slikkerveer. In Slikkerveer start de les om 8.45 uur en in Bolnes op 10.30 uur. Beide lessen vinden plaats in het wijkcentrum. Iedereen van 60 jaar of ouder is welkom.

Lees meer

VVE beweegt zich digitaal een succes in Bolnes

De week van 18 tot en met 22 september stond voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar uit Bolnes in het teken ‘VVE (Voortijdige en Vroegschoolse Educatie) beweegt zich digitaal’. De kinderen speelden en sportten met meester Max en Jerry.

De activiteit ‘VVE beweegt zich digitaal’ is georganiseerd door Sport en Welzijn (SenW) in samenwerking met de Brede School Ridderkerk, SKR kinderopvang, Yes kinderopvang, O.B.S. de Bosweide en de C.B.S. de Fontein. De kinderen beleefden een leuke week: combinatiefunctionarissen Max en Jerry gaven de kinderen les in ‘Beweegkriebels’ en sloten de week feestelijk af met een activiteit op het sportplein aan de Noordstraat.

Lees meer

Workshop Voeding en Bewegen

Op woensdag 27 september organiseert Ou-Ki, project ouderbetrokkenheid en onderdeel van Sport en Welzijn, de workshop ‘Voeding en Bewegen’ voor peuters van 2 tot 4 jaar en hun ouders. De workshop vindt plaats van 09.00 tot 11.00 uur bij O.B.S. De Piramide, Burgemeester de Zeeuwstraat 294.

Lees meer

Bolnes in beweging

Bolnes zal het komende jaar veel in beweging zijn op het gebied van sport, kunst, cultuur en gezondheid. De combinatiefunctionaris, jongerenwerker en de opbouwwerker van Sport en Welzijn (Senw) ontfermen zich ook dit schooljaar over Bolnes en er staan mooie (nieuwe) projecten te wachten. De Bolnessenaren en degenen die in de buurt wonen zijn van harte welkom om mee te doen aan deze activiteiten voor jong en oud.

Lees meer

Danone Nations Cup

De jongens van RVVH zijn hard aan het trainen om goed voor de dag te komen in het grote Amerika tijdens de Danone Nations Cup WK jongens onder de 13. De loting is ons gunstig gestemd, zo zitten wij met Duitsland (titelfavoriet), Ghana en China in de poule.

Lees meer

Nationale Sportweek: 9 – 17 september

Volwassenen zouden minstens twee keer per week moeten sporten, zegt de Gezondheidsraad. De raad adviseert de minister om die aanbeveling op te nemen in nieuwe beweegrichtlijnen voor kinderen, volwassenen en ouderen. En laat nu net de Nationale Sportweek er aan komen: van 9 tot en met 17 september is het mogelijk om verschillende sporten uit te proberen in Ridderkerk!

Lees meer

Buurtsport in sporthal Drievliet

Iedere woensdagmiddag is er speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar Buurtsport in sporthal Drievliet. Nieuw dit seizoen is de Buurtsport kidsclub voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Bij Buurtsport staat er elke maand een sport centraal waarmee kinderen kennis kunnen maken.

Ook voor 2017 is er weer een divers programma waar kinderen aan deel kunnen nemen. Onderstaand het programma van september t/m december:

– September: Sportmix

– Oktober: Boksen

– November: DigiDance/Peuterkleuterpret

– December Circus

Let op: tijdens de schoolvakanties is er geen Buurtsport.

Lees meer

Stichting Fonobori schenkt riksja aan SenW

Een riksja is een fiets waarin één of twee mensen kunnen plaatsnemen. U hoeft zelf niet meer te trappen, maar wordt heerlijk rondgereden. De fiets heeft zachte kussens, een wind- en regenscherm en zelfs een warm deken voor de koudere dagen. Sport en Welzijn (SenW) is enorm blij met de riksja die in zijn geheel is gesponsord door stichting Fonobori. Deze Ridderkerkse stichting uit Bolnes heeft het doel het maatschappelijk en culturele welzijn van de inwoners van Ridderkerk te bevorderen. De riksja is onderdeel van het nieuwe project ‘Samen Fietsen’ van SenW.

Lees meer

Seniorenuitstapjes in trek

De seniorenuitstapjes, georganiseerd door Sport en Welzijn (SenW), lopen uitstekend. In de tweede week stonden een busreis, scootmobieltocht en het concert van Andre Rieu op het programma.

Lees meer