Selecteer een pagina

Sport en Bewegen

Aqua Relax

Aqua Relax is een activiteit binnen het programma van zwembad De Fakkel die specifiek gericht is op de doelgroep kwetsbaren (o.a. mensen uit verpleegtehuizen, minder valide of 75-plussers die het lekker vinden om weer eens in het water te zijn). Een gezonde én gezellige activiteit in heerlijk warm water van 31°C. Maar boven alles gaat het om plezier, genieten, ontspanning en contact maken met andere mensen.

Het doel is om deze mensen weer te laten ervaren hoe het is om in het water te liggen. Er worden geen oefeningen gedaan en er is geen instructrice. Een verwijzing van de huisarts of specialist is niet nodig. Het bewegen in het water zorgt voor een verbetering van het algemene welzijn, een verhoging van de zelfredzaamheid en een verbetering van de spierfunctie. Daarnaast bevordert het bewegen de bloedcirculatie en heeft het een positief effect op de houding. Maar bovenal geldt: geniet en ontspan!

Voor Aqua Relax heeft zwembad De Fakkel de handen ineen geslagen met Aafje, thuiszorg, zorghotels en de Riederborgh. De Fakkel neemt de faciliterende rol op zich. Door de deskundigheid en ervaring zullen de andere partijen de uitvoerende en begeleidende rol op zich nemen. Tijdens Aqua Relax zijn er verschillende activiteitenbegeleiders, vrijwilligers, en mantelzorgers aanwezig. Daarnaast is er ook een medewerker van De Fakkel aanwezig als toezichthouder.

Aqua Relax vindt plaats in ondiep water en is daarom geschikt voor de niet-geoefende zwemmer. Heeft u dus een langere periode niet meer gezwommen dan is dat geen probleem. Daarnaast kunt u altijd gebruik maken van hulpmiddelen zodat u makkelijk kunt blijven drijven.

Zwembad De Fakkel werkt met een speciaal zuiveringssysteem op basis van zoutelektrolyse en UV-straling. Dankzij dit systeem is de aanwezigheid van chloordampen minimaal wat het voor mensen met astma of COPD gunstig maakt om te zwemmen. Voor mensen die slecht ter been zijn, is er een tillift aanwezig om in en uit het water te komen. Ook zijn er rolstoelen aanwezig. Verder beschikt het zwembad over ruime kleedruimtes waar iedereen gebruik van kan maken.

Waar en Wanneer

Maandag van 14:00 – 15:00 uur in Zwembad de Fakkel (Sportaan 8-10)

Tarieven

Bekijk hier de tarieven

Periode

September 2016 t/m juni 2017 (m.u.v. de schoolvakanties)

Informatie

Voor meer informatie over Aqua Relax kun je contact opnemen met Jesper Lagendijk via jesper.lagendijk@senw-ri.nl of telefonisch via 06 – 523 561 38.