Selecteer een pagina

Over SenW

Werken bij SenW

We verwachten veel van onze medewerkers. Het is niet eenvoudig om actief betrokken te zijn bij een grote groep mensen waarvan de leeftijd varieert van 0 tot 100 jaar. Natuurlijk staan onze medewerkers er niet alleen voor. We geven hen ondersteuning en volgen hun ontwikkeling in het werk. Waarbij we toezien op het uitdragen van de vastgestelde kernwaarden: verbindend, actief en ambitie. Deze kernwaarden vertegenwoordigen de cultuur binnen onze organisatie. Zij weerspiegelen ons merk en onze identiteit en maken ons herkenbaar.

Voor werknemers zijn wij een aantrekkelijke werkgever, we bieden medewerkers een goed en realistisch ontwikkelperspectief waarin loopbaanbegeleiding een belangrijke rol speelt. We zien onze medewerkers als het belangrijkste kapitaal binnen de organisatie en blijven dan ook investeren in hun ontwikkeling. Daarvoor zijn we voortdurend in gesprek met onze medewerkers en onze klanten. We onderscheiden binnen de organisatie dan ook specialisten en generalisten. Kortom: het vak past bij de medewerker, de medewerker bij de organisatie en de organisatie bij de wensen van de klanten! We verwachten en vragen veel, maar bieden onze medewerkers ook veel. Een plezierige werkomgeving met een open bedrijfscultuur en een resultaatgericht en sociaal personeelsbeleid met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Vacature(s)

Wij zijn op zoek naar een Senior Jongerenwerker op HBO niveau voor 32 uur per week. 

Werkzaamheden:

In de wijk, buurt en op straat contacten aangaan met jongeren en hen betrekken in het samenleven. Vanuit de tienersoos als uitvalsbasis en verblijfplaats voor jongeren de jongeren stimuleren en begeleiden in uitvoering van (hun) ideeën. Buurt- en wijkgerichte activiteiten organiseren en ondersteunen. Maatschappelijke thema’s en trends signaleren en bespreken. Met partners in de wijk een gezamenlijke aanpak realiseren met betrekking tot jongeren (ketenaanpak).

De kandidaat die wij zoeken is:

  • een stevige persoonlijkheid met goede contactuele en communicatieve vaardigheden;
  • vraag- en oplossingsgericht met een doel- en resultaatgerichte houding;
  • sociaal sterk in het opbouwen van betekenisvolle relaties met jongeren;
  • een netwerker die bouwt, verstevigt en onderhoudt;
  • woonachtig in (de directe omgeving van) Ridderkerk.

Van de kandidaat vragen wij:

  • een relevante en afgeronde HBO opleiding;
  • enige ervaring in het werken met jongeren;
  • een verbindende, actieve en ambitieuze kandidaat.

Wij bieden:

  • een voorlopige aanstelling voor 1 jaar;
  • een salaris afhankelijk van leeftijd en werkervaring conform CAO Sociaal Werk (schaal 8).

Meer informatie:

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Leslie Hartman via 0180 – 49 11 35. Bekijk het functieprofiel van de Senior Jongerenwerker..

Geïnteresseerd?

Stuur je gemotiveerde brief voorzien van CV bij voorkeur per e-mail uiterlijk 1 december naar marjolijn.brouw@senwgroep.nl t.a.v. Marjolijn Brouw. De selectiegesprekken vinden plaats in week 49 en 50.

Let op: acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld!