Selecteer een pagina

Keurmerk ‘Veilig en Schoon’ voor De Fakkel

Op woensdag 22 maart reikte Stichting Zwembadkeur het Keurmerk Veilig & Schoon uit aan zwembad De Fakkel. Wethouder Tineke Keuzenkamp was aanwezig bij de uitreiking.

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. Met het Keurmerk Veilig & Schoon geeft de zwembadbranche gehoor aan wensen en eisen die klanten, eigenaren, zwembadmanagement en overheden stellen aan zwembaden.

Het Keurmerk is een regeling met het wettelijk kader als ondergrens en daarboven op een aantal extra kwaliteitseisen. Het Keurmerk betekent een kwaliteitsslag en omvat verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn. Naast de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (WHVBZ) zijn dit bijvoorbeeld: waterleidingwetgeving en legionella preventie, ARBO, HACCP, wet Milieubeheer, gebruiksvergunning en besluit Attractie- en Speeltoestellen. Verder worden richtlijnen gegeven voor concrete invulling van wetgeving en branchevereisten. Met het behalen van het Keurmerk toont het management van De Fakkel aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed zijn geregeld en goed worden uitgevoerd door de medewerkers.

Wethouder Tineke Keuzenkamp was blij met het keurmerk: “De Fakkel toont aan dat Ridderkerkse burgers altijd bij het zwembad terecht kunnen om veilig te zwemmen”. Nu het keurmerk in ontvangst is genomen, wordt De Fakkel elk jaar opnieuw gekeurd om zo de processen van het zwembad scherp te houden.

Share Button
Heb je nog vragen naar aanleiding van dit evenement, neem dan contact met ons op!